Vedtægter for Grundejerforeningen ”Grønnevang” i Gribskov Kommune.

Rev 29. maj 2018

 

 

§ 1   Foreningens navn.

Foreningens navn er Grundejerforeningen ”Grønnevang” . Foreningen blev stiftet den 2. juli 1984.

 

§ 2   Foreningens formål og pligter.

Grundejerforeningen er partipolitisk uafhængig og skal forestå :

  • etablering, drift og vedligeholdelse af de i § 3, stk. 5, § 4, stk. 1 og § 9, stk. 2 og § 10, stk. 3 i lokalplan nr. 15.9 nævnte fællesarealer og fællesanlæg.
  • udføre de opgaver, som i medfør af lovgivningen henlægges til foreningen.
  • at tage skøde på de i lokalplan 15.9 § 3, stk. 5, § 4, stk. 1 og § 9, stk. 2 nævnte fællesarealer og fællesanlæg.

Endvidere kan grundejerforeningen varetage medlemmernes fælles interesser af enhver art i forbindelse med de ejendomme, der henhører under foreningens område.

 

 

 § 3   Foreningens medlemmer.

De til enhver tid værende ejere af grunde inden for lokalplan 15.9’s område har pligt til at være medlem af foreningen.

Et medlem hæfter kun med sin andel, dog jf. § 6.

 

Grundejerforeningen kan beslutte, at ejere af grunde uden for foreningens område kan være medlem af foreningen, eller at grundejerforeningen skal sluttes sammen med en anden grundejerforening. Sådan beslutning vedtages efter samme retningslinjer og med samme stemmeflertal som kræves til vedtægtsændringer.

 

§ 4  Ophør af medlemskab. 

Når et medlem overdrager sin grund eller på anden måde ophører at være ejer af denne, er medlemmet fra overdragelsesdagen ophørt at være medlem af foreningen. 

Medlemmer, som ikke ifølge tinglyst servitut eller ifølge et kommunalt krav skal være tilknyttet foreningen, ekskluderes pr. automatik, når medlemmets kontingentrestance efter forfaldsdato overstiger 6 måneder, medmindre særskilt aftale er indgået med bestyrelsen. 

Medlemmer, som ikke ifølge tinglyst servitut eller ifølge et kommunalt krav skal være tilknyttet foreningen, kan ekskluderes, når de modarbejder foreningens interesser. Eksklusion foretages efter beslutning i bestyrelsen.  Et medlem, som er ekskluderet af bestyrelsen, kan på begæring få ekskluderingen prøvet ved førstkommende generalforsamling .

 

Ekskluderede medlemmer kan kun optages efter en generalforsamlingsbeslutning.

Udmeldte eller ekskluderede medlemmer har intet krav mod grundejerforeningen eller dens midler.  

 

§ 5   Kontinget.

Det årlige kontingent fastsættes af generalforsamlingen. Kontingentet betales helårsvis forud og skal være betalt senest en måned efter generelforsamlingens referat er bekendtgjort for medlemmerne.

 

Er et medlem mere end 1 måned i restance til foreningen kan det skyldige beløb inddrives ad retslig vej, såfremt der er givet medlemmet en skriftlig påmindelse om inden 8 dage at betale restancen med et tillæg af et rykkergebyr på 10%  af kontingentet. Rykkergebyret tilfalder foreningen.

Alle tillæg og omkostninger i forbindelse med inddrivelse betales af restanten.

 

Er restancen ikke indbetalt senest 8 dage før generalforsamlingen, fortabes retten til at deltage i afstemningen på generalforsamlingen, samt valgbarhed.

 

§ 6 Stiftelse af gæld

 Bestyrelsen kan ved en generalforsamlingsbeslutning bemyndiges til på grundejerforeningens vegne at optage lån. Generalforsamlingen kan beslutte, at lånet skal optages med solidarisk hæftelse. 

 

§ 7 Bestyrelse

Bestyrelsen består af 5 bestyrelsesmedlemmer. Formanden for Andelsboligforeningen er født medlem af bestyrelsen. De øvrige 4 bestyrelsesmedlemmer vælges blandt foreningens stemmeberettigede.

Bestyrelsen konstituerer sig selv med formand, næstformand og kasserer.

 

 

§ 8   Generalforsamlingen.

Generalforsamlingen er øverste myndighed. Den årlige generalforsamling afholdes i april måned. Eventuelle sager, der ønskes behandlet på generalforsamlingen, skal fremsendes skriftligt til formanden senest 14 dage før generalforsamlingen. 

Som stemmeberettiget regnes alle, der ikke er i kontingentrestance.

Der afgives 2 stemmer pr. parcel.

 

 

§ 9 Indkaldelse til generalforsamling

Generalforsamling indkaldes skriftligt med mindst 3 ugers varsel, og senest 8 dage før generalforsamlingen skal bestyrelsen skriftligt underrette foreningens medlemmer om eventuelle indkomne forslag til behandling på generalforsamlingen. Sager, der ikke er optaget på dagsordenen, kan ikke sættes under afstemning.

Ekstraordinær generalforsamling indkaldes, når bestyrelsen beslutter det, eller når mindst 1/3 af foreningens medlemmer overfor bestyrelsen skriftligt fremsætter begæring med angivelse af emne. Ekstraordinær generalforsamling følger som udgangspunkt retningslinjerne for indkaldelse til ordinær generalforsamling, og kan aldrig indkaldes med kortere varsel end 8 dage.

 

§ 10   Dagsorden for den ordinære generalforsamling

  1. Valg af dirigent
  2. Valg af referent
  3. Valg af stemmeudvalg
  4. Optælling af stemmer og fuldmagter
  5. Bestyrelsens beretning 
  6. Regnskabsforelæggelse 
  7. Rettidigt indkomne forslag
  8. Fremlæggelse af budget
  9. Fastsættelse af honorarer
  10. Fastsættelse af kontingent
  11. Valg :

Ulige år:     a. 1 bestyrelsesmedlem for en 2 årig periode
                  b. 1 bestyrelsesmedlem for en 2 årig periode
                  c. 1 revisor for en 2 årig periode
                  d. 1 bestyrelsessuppleant
                  e. 1 revisorsuppleant       

Lige år:      a. 1 bestyrelsesmedlem for en 2 årig periode
                  b. 1 bestyrelsesmedlem for en 2 årig periode
                  c. 1 revisor for en 2 årig periode
                  d. 1 bestyrelsessuppleant
                  e. 1 revisorsuppleant     

      12. Eventuelt 

 

§ 11   Generalforsamlingens ledelse og afstemning.

Generalforsamlingen ledes af dirigenten.  Lovlig indkaldt generalforsamling er beslutningsdygtig.

Der kan stemmes ved fuldmagt.

Enhver stemme har ret til at lade sig repræsentere ved en fuldmagt til et andet medlem. Hver stemme kan maksimalt repræsentere en parcels fuldmagt(er). 

Afstemningen foregår ved håndsoprækning, men såfremt blot en stemme forlanger skriftlig afstemning, skal dette finde sted. 

Sager afgøres ved almindeligt stemmeflertal, dog kræver kontingentforhøjelse mere end 50% af de på generalforsamlingen værende stemmer.

Beslutning om optagelse af lån, pålæg af yderligere indskud fra medlemmernes side eller vedtægtsændringer kræver, at mindst halvdelen af de stemmeberettigede er til stede, og at mindst 2/3 af disse stemmer for.

Såfremt forslaget, uden at være vedtaget efter denne regel, har opnået tilslutning fra mindst 2/3 af de fremmødte stemmeberettigede, afholdes ekstraordinær generalforsamling, tidligst efter en måneds forløb og senest 2 måneder efter den pågældende generalforsamling, og på denne kan forslaget – uanset antallet af fremmødte – vedtages med 2/3 af de afgivne stemmer.

Vedtagelser efter dagsordenens pkt. 7, rettidigt indkomne forslag, føres i protokol efter årstal. Protokollen følger formanden. 

Generalforsamlingsreferatet med dirigentens underskrift er i ethvert henseende gyldig dokumentation for passerede.

 

§ 12  Foreningens ledelse og tegning.

Formanden forestår grundejerforeningens daglige ledelse. I hans fravær foretages den daglige ledelse af næstformanden. 

Formanden, næstformanden og kassereren tegner 2 i forening grundejerforeningen ved økonomiske beslutninger. Formanden har fuldmagt til foreningens konti. Beløb til løbende udgifter kan hæves af kassereren.  Kassereren må ikke have større kassebeholdning end nødvendig til afholdelse af løbende udgifter. Midler her ud over anbringes efter bestyrelsens bestemmelser.

Hver post skal med bilag være dokumenteret i et regnskab. Kassereren fører regnskabet.

Kassereren forestår foreningens medlemskartotek.

 

§ 13  Bestyrelsens ansvar

Bestyrelsen er ansvarlig for, at grundejerforeningen opfylder sine forpligtigelser, ligesom bestyrelsen har pligt til at varetage medlemmernes interesser på bedste måde.

Forekommer spørgsmål, hvorom disse vedtægter intet foreskriver, er bestyrelsen pligtig efter bedste evne og overbevisning at afgøre og løse disse, men skal dog fremlægge sagen til medlemmernes godkendelse ved førstkommende generalforsamling. I særdeles vigtige anliggender skal bestyrelsen indkalde til ekstraordinær generalforsamling.

 

§ 14  Bestyrelsesmøder

Bestyrelsen skal afholde bestyrelsesmøder, som bestyrelsesmedlemmerne er forpligtiget til at deltage i. Formanden eller 2 bestyrelsesmedlemmer kan sammenkalde til bestyrelsesmøder. Et bestyrelsesmøde er beslutningsdygtigt, når mindst 3 medlemmer incl. formand eller næstformand er til stede. I tilfælde af stemmelighed er formandens stemme afgørende, subsidiært næstformandens stemme.

Forslag der ønskes behandlet fremsendes skriftligt til bestyrelsen.

 

§  15  Aflønning

Bestyrelsens arbejde er ulønnet. Generalforsamlingen fastsætter hvert år et honorar for bestyrelsesmedlemmerne.

§  16  Regnskab og Revision

Foreningens regnskabsår er fra 1. januar til 31. december.

Revideret regnskab fremlægges ved den ordinære generalforsamling. Regnskabet skal være forsynet med revisorernes underskrift og eventuelle bemærkninger.

Revision finder sted efter regnskabsårets afslutning.

Uanmeldt kasseeftersyn finder sted, når en revisor ønsker det og mindst en gang om året.

Generalforsamlingen kan beslutte, at i stedet for valg af kasserer vælges en revisor/revisionsfirma til at forstå grundejerforeningens regnskabsførelse.  Foretages en sådan generalforsamlingsbeslutning, indtræder revisor i stedet for kasserer.

 

§ 17 Særlige bestemmelser.

Grundejerforeningens vedtægt og ændringer heri skal godkendes af byrådet.

Ingen vedtægtsbestemmelse må være i strid med tinglyste deklarationer eller nogen kommunalvedtægt.

 

Vedtaget på den ekstraordinære generalforsamling den: 29. maj 2018.

 

Jan Press
………………………

Dirigent

 

Godkendt af Byrådet den: 31.08.2018.

Del siden